Leírás
A karnitin szigorú értelemben véve nem aminosav, mivel kémiai szerkezete hasonló az aminosavakéhoz, általában azokkal együtt emlegetik. Az aminosavakkal ellentétben a karnitin nem vesz részt a fehérje szintézisben és ingerület átvivő szerepe sincs. Fő szerepe a testben, hogy segíthet eljuttatni bizonyos zsírsavakat a sejtek belsejébe, ahol azok elégve energiát szolgáltatnak a szervezetnek, ezáltal megnövelheti a zsírok energiaforrásként való felhasználását, megakadályozva a zsír lerakódását különösen a szív, a máj és a vázizmok környékén.
A karnitin kulcsszerepet játszhat a sejtek energiaellátásában is egyaránt. Tudományos kutatások is igazolták, hogy a szövetekben miért magasabb karnitin koncentráció összefüggésbe hozható a szervezet jobb teljesítő képességével. A krónikus kimerültség szindróma esetén a karnitin energiatermelésben betöltött szerepére utalnak azok az adatok, melyek szerint a karnitin pótlás javíthatja a kimerült páciensek közérzetét. Kutatási eredmények bizonyítják, hogy az L-karnitinnek fontos szerepe van a kimerültség csökkentésében.
A karnitint a szervezetünk képes előállítani, viszont csupán akkor, ha elegendő mennyiségű vas, B1- és B6-vitamin, valamint két aminosav a lizin és a metionin jelen van a táplálékunkban. A karnitin szintézise függ ezen kívül a C-vitamin ellátottságunktól is. Ezek bármelyikének hiánya karnitin hiányhoz vezethet. Az L-Carnitine jótékony hatásai: Fokozza az izmok erőnlétét és hatékony az izomláz csökkentésében Csökkenti a testzsír mennyiségét Hozzájárul az egészséges szívműködéshez, fokozza a szívizom erőnlétét.
Csecsemők és kisgyermekek szervezetében korlátozott mérték a karnitin termelése, ezért különösen a terhes és szoptató anyák L-karnitin igénye jelentősen megnő. Mivel az L-karnitint elsősorban a hús- és tejtermékek tartalmazzák nagyobb mennyiségben, a vegetáriánus táplálkozás a szervezet L-karnitin szintjének csökkenéséhez vezethet. Az immunrendszer legyengülésével, a krónikus kimerültséggel, illetve az idős korral együtt jár a szervezet alacsonyabb L-karnitin szintje.
Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek és nem garantált, függően az egyén szervezetének összetétel felhasználásától. A kép csak illusztráció, a termékleírást minden esetben olvassa el!
Leírás és Paraméterek
A karnitin szigorú értelemben véve nem aminosav, mivel kémiai szerkezete hasonló az aminosavakéhoz, általában azokkal együtt emlegetik. Az aminosavakkal ellentétben a karnitin nem vesz részt a fehérje szintézisben és ingerület átvivő szerepe sincs. Fő szerepe a testben, hogy segíthet eljuttatni bizonyos zsírsavakat a sejtek belsejébe, ahol azok elégve energiát szolgáltatnak a szervezetnek, ezáltal megnövelheti a zsírok energiaforrásként való felhasználását, megakadályozva a zsír lerakódását különösen a szív, a máj és a vázizmok környékén.
A karnitin kulcsszerepet játszhat a sejtek energiaellátásában is egyaránt. Tudományos kutatások is igazolták, hogy a szövetekben miért magasabb karnitin koncentráció összefüggésbe hozható a szervezet jobb teljesítő képességével. A krónikus kimerültség szindróma esetén a karnitin energiatermelésben betöltött szerepére utalnak azok az adatok, melyek szerint a karnitin pótlás javíthatja a kimerült páciensek közérzetét. Kutatási eredmények bizonyítják, hogy az L-karnitinnek fontos szerepe van a kimerültség csökkentésében.
A karnitint a szervezetünk képes előállítani, viszont csupán akkor, ha elegendő mennyiségű vas, B1- és B6-vitamin, valamint két aminosav a lizin és a metionin jelen van a táplálékunkban. A karnitin szintézise függ ezen kívül a C-vitamin ellátottságunktól is. Ezek bármelyikének hiánya karnitin hiányhoz vezethet. Az L-Carnitine jótékony hatásai: Fokozza az izmok erőnlétét és hatékony az izomláz csökkentésében Csökkenti a testzsír mennyiségét Hozzájárul az egészséges szívműködéshez, fokozza a szívizom erőnlétét.
Csecsemők és kisgyermekek szervezetében korlátozott mérték a karnitin termelése, ezért különösen a terhes és szoptató anyák L-karnitin igénye jelentősen megnő. Mivel az L-karnitint elsősorban a hús- és tejtermékek tartalmazzák nagyobb mennyiségben, a vegetáriánus táplálkozás a szervezet L-karnitin szintjének csökkenéséhez vezethet. Az immunrendszer legyengülésével, a krónikus kimerültséggel, illetve az idős korral együtt jár a szervezet alacsonyabb L-karnitin szintje.
Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek és nem garantált, függően az egyén szervezetének összetétel felhasználásától. A kép csak illusztráció, a termékleírást minden esetben olvassa el!