Leírás
A Gelat-PLUS®-t nagyon magas biohasznosulás jellemzi, ami azt jelenti, hogy a kollagén-hidrolizátum nagyon jól felszívódik a szervezetben
Az aminosavak összetétele megfelel az emberi ízületi porc kollagénvegyületeinek
Hidrolizált kollagén, mely az aminosav láncokat kisebb egységekre bontja, hogy forró és hideg folyadékokban is fel lehessen oldani. Könnyű felhasználhatósága miatt is az egyik leggyakrabban használt kollagén lett, hiszen a kávétól a smoothie-ig szinte bármihez adhatjuk.
A kollagén is, mint minden fehérje, aminosavakból áll. Főként glicin, prolin, alanin és hidroxiprolin alkotja az aminosav profilt. Bár ezeket az aminosavakat igyekszik a szervezetünk előállítani, bizonyos esetekben viszont, többre lenne szükség, mint amennyi rendelkezésre áll. Ilyen az öregedés vagy a sérült szövetek helyreállítása.
Ahogy arról már korábban volt szó, az idő előrehaladtával a kollagéntermelés csökken. Ennek nyomait legfőképp saját magunkon vesszük észre, a bőrön megjelenő ráncok formájában. De ugyanúgy utalhat kollagénhiányra a töredezett, szálkás haj, illetve a sárga, repedezett körmök. 40 éves korunkra megközelítőleg 25%-kal, 60 éves kor felett, akár 50%-kal is csökkenhet az előállítás. A 2-es típusú, azaz a porcokban, ízületekben található kollagén hiányát sokunk észre se veszi, hisz kevésbé látványos a tünete, azonban sok kellemetlenséget tud okozni.
1. Fiatalítja, rugalmassá teszi a bőrt
A legismertebb tulajdonságai, hogy csökkenti a ráncokat és támogatja a bőrünk egészségét. Ez életünk során, ahogy a kollagéntermelés csökken, veszít a rugalmasságából, megereszkedik, és hidratáltságából is veszít.
2. Erősíti a csontokat és az ízületeket, kezeli a gyulladásokat
A csontjaink és az ízületeink nagy százaléka kollagénből tevődik össze. Ezeknek, csakúgy mint az izmoknak megfelelő aminosav ellátásra van szükségük, hogy egészségesek maradhassanak. Ha mindezeket megadjuk kötőszöveteink számára, akkor lassíthatjuk azok öregedését, illetve megvédhetjük mozgás okozta többletterhelés káros hatásaitól is.
3. Fokozza a teljesítményt és az izomépítést
Mivel az izomszövet egyik fő alkotóeleme a kollagén, így nem meglepő, hogy ha gyarapítani akarjuk azt, akkor szükség lesz rá. A kollagén 1/3-a glicin aminosavból áll, aminek az egyik legfontosabb szerepe, hogy a glükózból energiát állítson elő az izomszövet számára. Ezenkívül azzal, hogy a glicin mellett az arginin is nagy százalékban jelen van –de megtalálható a metionin is-, a kreatintermelés is fokozódik, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy ATP (az izommunka energiaforrás) álljon rendelkezésre.
4. Támogatja az emésztést
Ahhoz, hogy megfelelő tápanyagokkal lássuk el a szervezetünket, olykor nagyon sokat kell fogyasztani belőlük. Ez megterhelő lehet az emésztőrendszernek, és azonkívül, hogy kellemetlenségeket okozhat, még annak a veszélye is fennáll, hogy az elfogyasztott táplálék nagy része kárba vész, így feleslegesen bajlódtunk annyit. A kollagénben található, már oly sokat emlegetett glicin, az emésztésre is hatással van, ugyanis megkönnyíti a többi aminosav felszívódását, ami egyébként irritációt okozhatnak a bélben.
Összetevők:
Hidrolizált kollagén étrend-kiegészítő por kálciummal, magnéziummal és acerola kivonattal 500g (500g = 92 adag / 1 adag = kb, hidrolizált kollagén, kalcium-laktát, magnézium-karbonát, édesítőszer (fruktóz), acerola kivonat, töltőanyag (maltodextrin), természetazonos aroma
Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek és nem garantált, függően az egyén szervezetének összetevők felhasználásától.
A kép csak illusztráció, a termékleírást minden esetben olvassa el!
Leírás és Paraméterek
A Gelat-PLUS®-t nagyon magas biohasznosulás jellemzi, ami azt jelenti, hogy a kollagén-hidrolizátum nagyon jól felszívódik a szervezetben
Az aminosavak összetétele megfelel az emberi ízületi porc kollagénvegyületeinek
Hidrolizált kollagén, mely az aminosav láncokat kisebb egységekre bontja, hogy forró és hideg folyadékokban is fel lehessen oldani. Könnyű felhasználhatósága miatt is az egyik leggyakrabban használt kollagén lett, hiszen a kávétól a smoothie-ig szinte bármihez adhatjuk.
A kollagén is, mint minden fehérje, aminosavakból áll. Főként glicin, prolin, alanin és hidroxiprolin alkotja az aminosav profilt. Bár ezeket az aminosavakat igyekszik a szervezetünk előállítani, bizonyos esetekben viszont, többre lenne szükség, mint amennyi rendelkezésre áll. Ilyen az öregedés vagy a sérült szövetek helyreállítása.
Ahogy arról már korábban volt szó, az idő előrehaladtával a kollagéntermelés csökken. Ennek nyomait legfőképp saját magunkon vesszük észre, a bőrön megjelenő ráncok formájában. De ugyanúgy utalhat kollagénhiányra a töredezett, szálkás haj, illetve a sárga, repedezett körmök. 40 éves korunkra megközelítőleg 25%-kal, 60 éves kor felett, akár 50%-kal is csökkenhet az előállítás. A 2-es típusú, azaz a porcokban, ízületekben található kollagén hiányát sokunk észre se veszi, hisz kevésbé látványos a tünete, azonban sok kellemetlenséget tud okozni.
1. Fiatalítja, rugalmassá teszi a bőrt
A legismertebb tulajdonságai, hogy csökkenti a ráncokat és támogatja a bőrünk egészségét. Ez életünk során, ahogy a kollagéntermelés csökken, veszít a rugalmasságából, megereszkedik, és hidratáltságából is veszít.
2. Erősíti a csontokat és az ízületeket, kezeli a gyulladásokat
A csontjaink és az ízületeink nagy százaléka kollagénből tevődik össze. Ezeknek, csakúgy mint az izmoknak megfelelő aminosav ellátásra van szükségük, hogy egészségesek maradhassanak. Ha mindezeket megadjuk kötőszöveteink számára, akkor lassíthatjuk azok öregedését, illetve megvédhetjük mozgás okozta többletterhelés káros hatásaitól is.
3. Fokozza a teljesítményt és az izomépítést
Mivel az izomszövet egyik fő alkotóeleme a kollagén, így nem meglepő, hogy ha gyarapítani akarjuk azt, akkor szükség lesz rá. A kollagén 1/3-a glicin aminosavból áll, aminek az egyik legfontosabb szerepe, hogy a glükózból energiát állítson elő az izomszövet számára. Ezenkívül azzal, hogy a glicin mellett az arginin is nagy százalékban jelen van –de megtalálható a metionin is-, a kreatintermelés is fokozódik, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy ATP (az izommunka energiaforrás) álljon rendelkezésre.
4. Támogatja az emésztést
Ahhoz, hogy megfelelő tápanyagokkal lássuk el a szervezetünket, olykor nagyon sokat kell fogyasztani belőlük. Ez megterhelő lehet az emésztőrendszernek, és azonkívül, hogy kellemetlenségeket okozhat, még annak a veszélye is fennáll, hogy az elfogyasztott táplálék nagy része kárba vész, így feleslegesen bajlódtunk annyit. A kollagénben található, már oly sokat emlegetett glicin, az emésztésre is hatással van, ugyanis megkönnyíti a többi aminosav felszívódását, ami egyébként irritációt okozhatnak a bélben.
Összetevők:
Hidrolizált kollagén étrend-kiegészítő por kálciummal, magnéziummal és acerola kivonattal 500g (500g = 92 adag / 1 adag = kb, hidrolizált kollagén, kalcium-laktát, magnézium-karbonát, édesítőszer (fruktóz), acerola kivonat, töltőanyag (maltodextrin), természetazonos aroma
Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek és nem garantált, függően az egyén szervezetének összetevők felhasználásától.
A kép csak illusztráció, a termékleírást minden esetben olvassa el!