Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Now Argan Oil, Organic - 2 fl. oz. (59 ml)

Ár:
8.686 Ft
Egységár: 147,22 Ft/ml
Gyártó: NOW
Cikkszám: nowaro
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Várható szállítás: 2021. március 02.
Száraz hajra, fejbőrre és bőrre természetes intenzív hidratáláshoz.

Leírás

Kedvezményes kiszállítás akár 1 munkanap alatt.

Száraz hajra, fejbőrre és bőrre természetes intenzív hidratáláshoz. A marokkói Organic Argan Oil (Bio Argán Olaj) gazdag zsírsav tartalmának köszönhetően minden bőrtípusra előnyös. A bio argán olaj többfunkciós termék. Ragyogó fényessé teszi a hajat és hidratálja a bőrt, a hajszálakat, a fejbőrt és a körömágyat. Segít megnyugtatni, táplálni és megvédeni a bőrt. Mivel könnyen felszívódik a bio argánolaj segít fenntartani a bőr egészséges pH egyensúlyát is.

Mi mindenre jó az argánolaj?

Miért nevezik a szépség elixírének vagy folyékony aranynak?

Az argánolaj a bőr- és hajápolás értékes alapanyaga, emellett elsőrangú étkezési olajként és táplálékkiegészítőként is ismert. Az argánolajat a szapotafélék családjába tartozó argánfa (tudományos nevén: Argania spinosa) terméséből nyerik ki. Természetes előfordulási helye egy Marokkó délnyugati részén elterülő 820 ezer négyzetkilométeres területre korlátozódik, amelyet 1995-ben az UNESCO védett bioszféra-rezervátummá nyilvánított.

Akár 30 méter mélyre lenyúló gyökérzetével és hatalmas koronájával az argánfa hozzájárul a régió ökológiai egyensúlyának fenntartásához és segít megelőzni a világ egyik legszárazabb térségének további elsivatagosodását. Az argánfa termésének magjából kinyert olajat a berberek táplálkozásukban, de a hagyományos gyógyításban is felhasználják, mint a bőr és a haj elixírét. Ez az értékes természetes anyag mára keresett kereskedelmi cikk lett, és általa az argánolaj előállításának ősi tudományát ismerő marokkói asszonyok fenntartható keresetkiegészítéssel tudnak hozzájárulni családjuk jövedelméhez.

Az argándió szüretelését és feldolgozását hagyományosan az asszonyok végzik. 2,4 kilogramm olaj előállításához 100 kilogramm argándióra van szükség, nem véletlen tehát, hogy 1 liter argánolaj ára akár a 250 eurót is elérheti. Gyógyító hatását a berberek évszázadok óta felhasználják, elsősorban sebek és gyulladások kezelésére, valamint bőr- és hajápolásra.
A boltokban kapható tiszta argánolaj alapjában véve mindig biotermék. A tisztán mechanikus eszközökkel, hidegen sajtolt, természetes olaj kiválóan alkalmas külsőleges használatra. A pörkölt argándióból kinyert olaj elsőrangú étkezési célra, aromaanyagai jellegzetes, dióra emlékeztető ízt kölcsönöznek neki, amely nagyszerűen illik a hagyományos marokkói ételekhez és édességekhez.

Az argánolaj legfontosabb összetevői

Különleges illata és bőrápoló, bőrfiatalító hatása miatt az argánolajból kitűnő kozmetikai termékek készíthetők, amelyek a problémás bőrnek sem jelentenek megterhelést. Marokkóban hagyományosan étrendkiegészítőként és háziszerként is használják.
Néhány speciális összetevője és azok különleges kombinációja az argánolajat tökéletes bőr- és hajápoló szerré teszik. Emellett gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is ismert.

A többszörösen telítetlen zsírsavakon kívül az argányolaj
•    tokoferolokat (az E-vitamin nagyon aktív antioxidáns hatású összetevőit), valamint
•    kétféle, más olajakban nem található fitoszterint tartalmaz.

Miért jó az argánolaj a hajadra?

Az argánolaj különösen jól alkalmazható a hajápolásban, akár tiszta formában, akár samponok, hajpakolások összetevőjeként. A fitoszterinek, a szkvalén, a ferulasavak, az E-vitamin és a polifenol visszaadják az igénybe vett, töredezett haj fényét és rugalmasságát.
Az argánolaj korpás haj és rendkívül száraz fejbőr kezelésére is használható: ehhez az olajat hajmosást követően masszírozzuk be a fejbőrbe, fél órán át hagyjuk hatni, majd öblítsük le a hajat. A fejbőr argánolajas masszírozása erősíti és táplálja a hajgyökereket is. Ez serkeni a természetes hajnövekedést és növeli a haj térfogatát. A kezelés jelentősen csökkentheti a hajhullást és lassítja az idő előtti öregedést is.
Hajhullás elleni kezeléshez különösen hatékonynak bizonyult az argánolaj és néhány csepp illatos kakukkfűolaj keveréke.

Miért jó az argánolaj a bődörnek?

A sejtek regenerálódását támogató hatását számos gyakorlati példa is alátámasztja: az argánolajból vagy annak felhasználásával készült termékek rendszeres használata segíthet csökkenteni a ráncokat és feszesebbé tenni a bőrt. A berber nők már évszázadok óta ismerik és felhasználják az argánolajnak ezt a tulajdonságát.

Aki pikkelysömörben, neurodermitiszben vagy ekcémában szenved, az valószínűleg már tudja, hogy az argánolaj gyulladáscsökkentő hatású, gyógyítja és ápolja az igénybevett bőrt, amely ezeknek a betegségeknek az esetében rendkívüli módon kiszárad, hámlik és érzékenyen reagál a külső és a belső hatásokra.

Az argánolajas készítményeket annak is érdemes kipróbálnia, aki eddig hiába kutatott érzékeny, pattanásos vagy aknés bőrre is használható bőrápoló termékek után, fertőtlenítő, a gyulladt bőrterületek gyors gyógyulását lehetővé tévő antibakteriális hatása ugyanis ezekre a bőrproblémákra is hatásos. Lehetőleg mindig tiszta argánolajat használjunk!

Az argánolaj jól alkalmazható
•    masszázsolajként
•    fürdőkészítmények összetevőjeként
•    arcpakolásokhoz
•    az arcbőrre, a kéz és a láb különösen igénybevett bőrére.

Összetevők: Bio Argania Spinosa (Argán) mag-olaj 100%-os tisztaságú, marokkói.

Bio tanúsítvány: US-ORG-050 a QAI által kiadva.

Javasolt felhasználás: A száraz bőrre vigyük fel a kívánt mennyiséget. Haj esetén néhány cseppet dörzsöljünk el a tenyerünkkel és fésüljük vele át a hajunkat vagy adjunk hozzá néhány cseppet a kedvenc Now kozmetikumunkhoz jól elkeverve és használjuk úgy.

Figyelem: Csak külsőleg használjuk. Érzékeny területektől TARTSUK TÁVOL.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek és nem garantált, függően az egyén szervezetének hatóanyag felhasználásától.

A kép csak illusztráció, a termékleírást minden esetben olvassa el!

Leírás és Paraméterek

Kedvezményes kiszállítás akár 1 munkanap alatt.

Száraz hajra, fejbőrre és bőrre természetes intenzív hidratáláshoz. A marokkói Organic Argan Oil (Bio Argán Olaj) gazdag zsírsav tartalmának köszönhetően minden bőrtípusra előnyös. A bio argán olaj többfunkciós termék. Ragyogó fényessé teszi a hajat és hidratálja a bőrt, a hajszálakat, a fejbőrt és a körömágyat. Segít megnyugtatni, táplálni és megvédeni a bőrt. Mivel könnyen felszívódik a bio argánolaj segít fenntartani a bőr egészséges pH egyensúlyát is.

Mi mindenre jó az argánolaj?

Miért nevezik a szépség elixírének vagy folyékony aranynak?

Az argánolaj a bőr- és hajápolás értékes alapanyaga, emellett elsőrangú étkezési olajként és táplálékkiegészítőként is ismert. Az argánolajat a szapotafélék családjába tartozó argánfa (tudományos nevén: Argania spinosa) terméséből nyerik ki. Természetes előfordulási helye egy Marokkó délnyugati részén elterülő 820 ezer négyzetkilométeres területre korlátozódik, amelyet 1995-ben az UNESCO védett bioszféra-rezervátummá nyilvánított.

Akár 30 méter mélyre lenyúló gyökérzetével és hatalmas koronájával az argánfa hozzájárul a régió ökológiai egyensúlyának fenntartásához és segít megelőzni a világ egyik legszárazabb térségének további elsivatagosodását. Az argánfa termésének magjából kinyert olajat a berberek táplálkozásukban, de a hagyományos gyógyításban is felhasználják, mint a bőr és a haj elixírét. Ez az értékes természetes anyag mára keresett kereskedelmi cikk lett, és általa az argánolaj előállításának ősi tudományát ismerő marokkói asszonyok fenntartható keresetkiegészítéssel tudnak hozzájárulni családjuk jövedelméhez.

Az argándió szüretelését és feldolgozását hagyományosan az asszonyok végzik. 2,4 kilogramm olaj előállításához 100 kilogramm argándióra van szükség, nem véletlen tehát, hogy 1 liter argánolaj ára akár a 250 eurót is elérheti. Gyógyító hatását a berberek évszázadok óta felhasználják, elsősorban sebek és gyulladások kezelésére, valamint bőr- és hajápolásra.
A boltokban kapható tiszta argánolaj alapjában véve mindig biotermék. A tisztán mechanikus eszközökkel, hidegen sajtolt, természetes olaj kiválóan alkalmas külsőleges használatra. A pörkölt argándióból kinyert olaj elsőrangú étkezési célra, aromaanyagai jellegzetes, dióra emlékeztető ízt kölcsönöznek neki, amely nagyszerűen illik a hagyományos marokkói ételekhez és édességekhez.

Az argánolaj legfontosabb összetevői

Különleges illata és bőrápoló, bőrfiatalító hatása miatt az argánolajból kitűnő kozmetikai termékek készíthetők, amelyek a problémás bőrnek sem jelentenek megterhelést. Marokkóban hagyományosan étrendkiegészítőként és háziszerként is használják.
Néhány speciális összetevője és azok különleges kombinációja az argánolajat tökéletes bőr- és hajápoló szerré teszik. Emellett gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is ismert.

A többszörösen telítetlen zsírsavakon kívül az argányolaj
•    tokoferolokat (az E-vitamin nagyon aktív antioxidáns hatású összetevőit), valamint
•    kétféle, más olajakban nem található fitoszterint tartalmaz.

Miért jó az argánolaj a hajadra?

Az argánolaj különösen jól alkalmazható a hajápolásban, akár tiszta formában, akár samponok, hajpakolások összetevőjeként. A fitoszterinek, a szkvalén, a ferulasavak, az E-vitamin és a polifenol visszaadják az igénybe vett, töredezett haj fényét és rugalmasságát.
Az argánolaj korpás haj és rendkívül száraz fejbőr kezelésére is használható: ehhez az olajat hajmosást követően masszírozzuk be a fejbőrbe, fél órán át hagyjuk hatni, majd öblítsük le a hajat. A fejbőr argánolajas masszírozása erősíti és táplálja a hajgyökereket is. Ez serkeni a természetes hajnövekedést és növeli a haj térfogatát. A kezelés jelentősen csökkentheti a hajhullást és lassítja az idő előtti öregedést is.
Hajhullás elleni kezeléshez különösen hatékonynak bizonyult az argánolaj és néhány csepp illatos kakukkfűolaj keveréke.

Miért jó az argánolaj a bődörnek?

A sejtek regenerálódását támogató hatását számos gyakorlati példa is alátámasztja: az argánolajból vagy annak felhasználásával készült termékek rendszeres használata segíthet csökkenteni a ráncokat és feszesebbé tenni a bőrt. A berber nők már évszázadok óta ismerik és felhasználják az argánolajnak ezt a tulajdonságát.

Aki pikkelysömörben, neurodermitiszben vagy ekcémában szenved, az valószínűleg már tudja, hogy az argánolaj gyulladáscsökkentő hatású, gyógyítja és ápolja az igénybevett bőrt, amely ezeknek a betegségeknek az esetében rendkívüli módon kiszárad, hámlik és érzékenyen reagál a külső és a belső hatásokra.

Az argánolajas készítményeket annak is érdemes kipróbálnia, aki eddig hiába kutatott érzékeny, pattanásos vagy aknés bőrre is használható bőrápoló termékek után, fertőtlenítő, a gyulladt bőrterületek gyors gyógyulását lehetővé tévő antibakteriális hatása ugyanis ezekre a bőrproblémákra is hatásos. Lehetőleg mindig tiszta argánolajat használjunk!

Az argánolaj jól alkalmazható
•    masszázsolajként
•    fürdőkészítmények összetevőjeként
•    arcpakolásokhoz
•    az arcbőrre, a kéz és a láb különösen igénybevett bőrére.

Összetevők: Bio Argania Spinosa (Argán) mag-olaj 100%-os tisztaságú, marokkói.

Bio tanúsítvány: US-ORG-050 a QAI által kiadva.

Javasolt felhasználás: A száraz bőrre vigyük fel a kívánt mennyiséget. Haj esetén néhány cseppet dörzsöljünk el a tenyerünkkel és fésüljük vele át a hajunkat vagy adjunk hozzá néhány cseppet a kedvenc Now kozmetikumunkhoz jól elkeverve és használjuk úgy.

Figyelem: Csak külsőleg használjuk. Érzékeny területektől TARTSUK TÁVOL.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek és nem garantált, függően az egyén szervezetének hatóanyag felhasználásától.

A kép csak illusztráció, a termékleírást minden esetben olvassa el!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!